Hattrick av Messi när ”Barça” vann derbyt

Han har nu gjort 200 mål sedan Ronaldo kom till Spanien

I lördags fixade Cristiano Ronaldo ett hattrick och nådde 200 ligamål.

På söndagen svarade Lionel Messi med tre fullträffar, och har nu nått över 200 ligamål – sedan Ronaldo kom till Spanien.

– Det verkar som om han och Cristiano triggar varandra, säger Barcelonas tränare Luis Enrique.

Cristiano Ronaldo och Real Madrid hade en fin lördagskväll. Serieledarna vann med 3-0 mot Celta Vigo och portugisen gjorde samtliga mål, och nådde därmed 200 ligamål sedan flytten från Manchester United sommaren 2009. Titelutmanaren Barcelona ville inte vara sämre och imponerade med en 5-1-vinst på söndagskvällen. Espanyol tog ledningen i derbyt, Sergio Garcia tryckte in 1-0 efter en knapp kvart. Barcelona jagade ifatt och fick utdelning strax före paus.

"Triggar varandra"

Lionel Messi sköt in 1-1. Argentinarens 200:e ligamål sedan Ronaldo kom till den spanska högstaligan.

– Leos första mål var nyckeln för oss. Det verkar som om han och Cristiano triggar varandra. Det viktigaste för oss är att han alltid ger allt och är involverat i alla anfall, mål, assist och till och med i försvaret, säger Luis Enrique.

I början av andra halvlek ordnade Messi 2-1 och bara minuter senare såg Gerard Pique till att fixa 3-1.

Öser in hattrick

Pedro, som hoppade in i stället för Luis Suarez, sköt distinkt in 4-1 med kvarten kvar. Och i den 81:e minuten placerade Messi retfullt enkelt in slutresultatet 5-1.

Det var argentinarens 29:e hattrick i karriären, Ronaldo har noterats för 23 stycken under sin tid i Spanien. Messi är i och med söndagens fullträffar tidernas bästa derbymålskytt med tolv baljor mot Espanyol. Det var 27-åringens tredje hattrick på fyra matcher.