Peter Crouch behövde bara 19 sekunder på sig att näta mot Arsenal.

Stoke chockade Arsenal med 3-0 i paus.
Då hjälpte inte en urstark avslutning.
– Vi måste vara fokuserade från start, säger Arsene Wenger.

Wenger har problem.

Chelsea förlorade mot Newcastle tidigare under dagen. Arsenal har därför möjligheten att hämta upp några poäng till de suveräna ligaledarna. Matchen mot Stoke började emellertid med en kalldusch. Hemmalaget lyckades, i eftermiddagens första anfall, skicka in ett rappt inlägg från högerkanten. Arsenals unge högerbacksreserv Héctor Bellerin, och tredjemålvakten Damián Martinez fick på grund av tveksamt agerande inte undan bollen – och veteranen Peter Crouch kunde enkelt trycka in 1-0 till Stoke. Då hade det bara gått 19 sekunder av matchen.

– Stoke började bra. Vi måste verkligen ge dem credd för det. Vi var ganska oerfarna i backlinjen, säger Arsene Wenger.

"Tar inte kampen"

Det är säsongens snabbaste Premier League-mål. Som målgest valde Crouch att springa ut mot kortsidan och – vrålandes – spänna sina muskler. Efter tio minuter var Arsenal nära att kvittera. Hector Bellerin kom runt på högerkanten och grävde upp ett inlägg mot den bortre stolpen. Olivier Giroud kom fint mot bollen, men nickade den utanför från bara någon meters håll.

Efter 34 minuter utökade Stoke ledningen till 2-0. Jonathan Walters piskade in ett lågt inlägg mot den främre stolpen, och Bojan Krkic kunde elegant styra in bollen i mål. Just innan halvtidspausen fortsatte förnedringen för Arsenal. En urstark Peter Crouch lyckades nicka ner bollen till Jonathan Walters som tryckte upp 3-0 i nättaket.

– Det visar att du i varenda eviga match måste vara hängiven och fokuserad från start, säger Arsene Wenger.

Arsenal kom tillbaka

Med 23 minuter kvar vek Bojan Krkic in från vänsterkanten och placerade in ytterligar ett mål för Stoke. Det dömdes bort för offside, sedan en lagkamrat skymt Arsenals målvakt i skottögonblicket. Ett beslut som gjorde hemmatränaren Mark Hughes förbannad.

Minuten senare tilldelades Arsenal en tveksam straff. Santiago Cazorla slog in reduceringen. Kort därefter slog Alexis Sanchez in en överlång hörna mot den borte stolpen. Aaron Ramsey mötte upp – och rammade in 2-3 med en utsökt volley. Med tretton minuter kvar drog 19-årige Calum Chambers på sig sitt andra gula kort i matchen och blev utvisad.

– Jag vill egentligen inte kommentera domarens beslut, men jag tycker inte att han förtjänade att visas ut, säger Arsene Wenger.