Zlatan rasande när Sverige vann

Uppdaterad 2012-09-12 | Publicerad 2012-09-11

Skällde ut domaren – och målpassade

Malmö/STOCKHOLM. Ett oglamoröst Sverige slog Kazakstan med 2-0 i den första VM-kvalmatchen.

Men en irriterad Zlatan Ibrahimovic tände till rejält på den ukrainske domaren Sergei Boiko.

När Mikael Lustig skallade ihop med en kazakstansk spelare rann det över för kaptenen – som löpte 30 meter och skällde ut domaren efter noter.

–.Jag ser allvarligt på spel mot huvudet. Det var synd att jag inte fick ge igen, säger Zlatan till Sportbladet.

Det var i den 75:e minuten som incidenten inträffade.

Efter att ha fått en armbåge i huvudet var lagkapten Zlatan Ibrahimovic redan uppretad på domaren.

Mikael Lustig och en kazakstansk spelare gick strax därefter upp i en nickduell – men spelarna missade bollen och nickade rakt in i varandra.

Zlatan reagerade då starkt på domaren och sprang 30 meter för att konfrontera honom.

Efter vad som såg ut att vara rejält hårda ord så tröttnade domaren och blåste i pipan.

Det gula kortet kom upp och Johan Elmander fick dra tillbaka Zlatan från domaren innan det röda kom fram.

– Jag ger smällar, jag tar smällar. Det är så fotbollen är. Jag ångrar inte varningen. Det var värt det. Idag gick domaren över gränsen, säger Zlatan.

Lustigs skott blev till passning

Men Sveriges VM-kval började desto kyligare.

På ett nästan fullsatt Swedbank Stadion i Malmö så fick inte Sverige till något bra offensivt spel.

Men i 33:e minuten slog Zlatan Ibrahimovic ett inlägg som till slut hamnade på Mikael Lustigs fötter.

Lustigs, helt misslyckade, skott blev till en perfekt passnig till Rasmus Elm som sköt in 1-0 på halvvolley.

– Det var skönt, det var ett tag sen sist, säger Elm till TV4.

Zlatan målpassade

Under andra halvlek slog Sverige av på takten och började rulla boll för att trötta ut gästerna – men publiken svarade med busvisslingar.

– Klart man märker det, vi springer inte runt med öronskydd men de var frustrerade liksom vi. Självklart vill man ha dem på sin sida hela tiden, vi vill ju vinna lika mycket som de vill, säger Sebastian Larsson till Sportbladet.

Sedan dröjde det ändå till 94:e minuten då Zlatan efter fint spel på vänsterkanten slog en solklar passning till nyligen inbytte Marcus Berg – som enkelt bredsidade bollen i mål.

– Jag fick en jättebra pass av Zlatan och det var bara att lägga in den, säger Berg till Sportbladet.

Matchen slutade 2-0 till Sverige och trots det knackiga spelet så har VM-kvalet börjat på bästa möjliga sätt – med tre poäng.