Skyttekungens show: Bakom alla fyra mål

Publicerad 2013-04-26

Norrköping bröt förlusttrenden

Thorvaldsson gjorde två mål och spelade fram till två i Norrköpings 4-2-seger mot Häcken.

Efter tre raka förluster var IFK Norrköpings självförtroende stukat.

Det är bättre efter 4–2 mot BK Häcken.

– De frågade om jag ska ha isländsk disco, men nu blir de isländsk fest, säger hjälten Gunnar Heidar Thorvaldsson.

IFK har haft en tung tid. Det syntes inte mot Häcken. Aggressiviteten och pressen gav utdelning redan efter sju minuter, när Gunnar Heidar Thorvaldsson löpte sig fri och satte 1–0.

Och det skulle komma mer, IFK öste på framåt och skapade flera chanser att utöka ledningen.

Häckens kvittering kändes nog därför som ett slag i ansiktet. Särskilt med tanke på hur det kom till, när Christoffer Källqvist skickade insparken ända upp till Moestafa El Kabir, som helt fri med Andreas Lindberg rullade in 1–1. Kvar på egen planhalva stod IFK, som ville haft hörna i stället för inspark.

Om laget vek ner sig? Nej.

Tvärtom. IFK tog ny sats och skapade fler chanser. Efter en hörna fick publiken se två ramträffar, först genom Imad Khalili som nickade i stolpen och därefter genom Gunnar Heidar Thorvaldsson som tryckte upp bollen i ribban.

Thorvaldsson bakom allt

Men utdelningen kom snart. 2–1 genom Imad Khalili före paus och 3–1 av samme man en stund efter vilan, båda gångerna framspelad av Thorvaldsson.

Och så satte Gunnar Heidar Thorvaldsson själv sitt femte mål för säsongen, på straff med 25 minuter kvar.

– De frågade om jag ska ha isländsk disco, men nu blir de isländsk fest. Fantastisk match. Starkt att ta tre poäng mot ett så bra lag som Häcken, säger hjälten som har utgåendet kontrakt:

–Vi får se vad som händer, men nu ska jag göra allt för Norrköping.

Har du hört något från några klubbar nyligen?