Blytung förlust för IFK Norrköping

Publicerad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

FOTBOLL

IFK Norrköping behövde tre poäng i jakten på en Europaplats.

Men mot Mjällby kom ytterligare en blytung förlust.

– Det är skit. Vi kommer inte alls upp i nivån vi behöver göra, säger Eric Smith till Dplay.

IFK Norrköping föll mot Elfsborg senast. Mot Mjällby åkte laget på en ny smäll. Moses Ogbu gav hemmalaget ledningen i den 37:e minuten efter att enkelt ha tagit sig in i straffområdet och satt 1–0.

– Jag såg att det var helt fritt i boxen där. Jag vet inte varför eller hur, men det var bara att sätta dit den, säger han till Dplay.

Hade ett skott i stolpen

IFK Norrköping jagade en kvittering och Jens Gustafsson gjorde sitt bästa för att få ut sitt budskap till spelarna. När Kevin Alvarez byttes in i den 73:e minuten fick han med sig en handskriven lapp som han lämnade över till Simon Thern.

Kort senare hade bortalaget ett jätteläge att göra 1–1, men Sead Haksabanovic skott gick i ribban. Mjällby saknade dock inte chanser i slutskedet av matchen. Bara minuten efter Haksabanovics stolpträff räddade Isak Pettersson Ogbus nick med hjälp av ribban. 2–0 kom dock på stopptid efter att Jacob Bergström kommit fri och nätat.

”Det är skit”

Norrköping, som har Falkenberg, Hammarby och Helsingborg kvar att möta, är nu nere på femteplats i tabellen.

– Det är skit. Vi kommer inte alls upp i nivån vi behöver göra. Det känns väldigt tungt för det är nu vi behöver vara bra. Vi har rätt mycket att jobba på för vi måste gå fullt om vi ska uppnå någon lycka den här säsongen, säger Eric Smith till Dplay och fortsätter:

– Det är två skitmål de gör. Det är tråkigt. Vi är tillräckligt bra för att kunna vinna i år, nu blir det inte så. Det gäller det för oss att inte bryta ihop helt och ta nio poäng.

Mjällby, som tog fjärde raka segern, klättrar till sjundeplatsen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.