Publicerad 2023-08-02

Panama hade aldrig gjort mål i VM.

Mot världslaget Frankrike gjorde man tre (!) stycken.

– Vi gav aldrig upp, säger anfallaren Riley Tanner.

Matchen var inte ens två minuter gammal när Panamas spelare kunde kasta sig i en glädjehög.

Landets första VM-mål, som kom efter 67 sekunder, var det hittills snabbaste i VM 2023.

Frispark i krysset

Det kan också ha varit turneringens vackraste mål.

Marta Cox skruvade sin frispark runt Frankrikes mur och bollen satt perfekt i det vänstra krysset.

Cox brast ut i tårar redan innan lagkamraterna hann fram till henne för att fira det chockartade ledningsmålet.

Frankrike vände

Den panamanska glädjen var stor men hyfsat kortvarig.

Frankrike vände snabbt på matchen genom ett hattrick från Kadidiatou Diani och favoriterna gick ifrån till en 5–1-ledning.

Trots den franska dominansen blev andra halvlek ändå en festlig tillställning för Panama, som kunde fira ytterligare två mål.

”Jättestolt”

Yomira Pinzón reducerade till 2–5 på straff innan Lineth Cedeño nickade in 3–5-målet.

– Jag är verkligen jättestolt över hur vårt lag kämpade ända till slutet. Vi gav aldrig upp. De tre målen var väldigt speciella och jag är verkligen superstolt, säger Panama-anfallaren Riley Tanner till Fifa.

Slutresultatet spikades när Vicki Bècho drygade ut Frankrikes ledning i den tionde tilläggsminuten.