Messi historisk – förbi Maradona

Argentina till kvartsfinal i fotbolls-VM – slog ut Australien

Uppdaterad 2022-12-06 | Publicerad 2022-12-03

Leo Messis VM-dröm lever.

I sin 1 000:e match i karriären sköt han sitt Argentina till kvartsfinal – med ett mål som tog honom förbi Diego Maradona.

– Jag är väldigt glad, säger han efteråt.

Efter flera VM-misslyckanden gör Lionel Messi nu ett sista försök att gå hela vägen, och trots lite strul i gruppspelet med en chockförlust mot Saudiarabien i öppningsmatchen, ser det lovande ut.

Argentina är nämligen vidare till kvartsfinal efter seger med 2–1 mot Australien i åttondelen. Och det var föga förvånande Messi som klev fram och öppnade målskyttet.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

I den 35 minuten knorrade han på sedvanligt manér in bollen i målvaktens bortre hörn.

Och det var ett historiskt mål.

Förbi Maradona

Inte nog med att det kom i hans 1 000:e match i karriären, det var också hans första mål i en utslagsmatch i VM – och hans nionde VM-mål totalt vilket gör att han passerar Diego Armando Maradona, som gjorde åtta.

Messi gick förbi Maradona efter sitt 1–0-mål mot Australien.

Ett mål saknas för att tangera Gabriel Batistuta som Argentinas meste målgörare i VM.

Målvaktstavla

I andra halvlek utökade Julián Álvarez Argentinas ledning till 2–0 efter en jättetavla av Australiens målvakt Mat Ryan.

Med kvarten kvar fick Australien vittring då Craig Goodwin sköt ett skott som styrdes via Enzo Fernández in i mål fram till 2–1.

Australien fick sedan ett jätteläge i matchens sista sekunder, men Emiliano Martínez svarade för en jätteräddning.

– Vi kontrollerade matchen och borde ha avgjort den tidigare, så hade vi inte behövt bli skrämda där i slutet, säger Leo Messi efteråt.

Argentina ställs mot Nederländerna i kvartsfinal.

– Det är här vi vill vara, den är den här känslan vi vill åt och vi ser hur mycket det betyder för alla. Vi måste fortsätta att hålla ihop. Jag är väldigt glad över segern och att vi är vidare, säger Messi.