Östersund tappade poäng mot Halmstad

Publicerad 2017-07-30

Alhaji Gero och hans lagkamrater blev alla mållösa mot Halmstad.

Östersund stuvade återigen om rejält i elvan mellan matcherna i EL-kvalet.

Då blev nedflyttningshotade Halmstad för tuffa defensivt, och matchen slutade 0–0.

– Det är ingen ursäkt att man saknar spelare, säger Graham Potter till C More.

Östersunds möte mot Halmstad låg inklämd mellan lagets matcher i Europa League-kvalet mot Fola Esch.

Därför valde tränare Graham Potter att göra hela sju ändringar i elvan, inför hemmamatchen mot Halmstad.

Då blev ett defensivt välorganiserat Halmstad för svåra att få hål på.

I första halvlek vann dessutom Halmstad med bollinnehavet med nästan 60–40. Ett av få lag som på en halvlek ägt mer boll än Östersund på Jämtkraft Arena.

Första halvlek var däremot ganska chansfattig. Östersunds Darjian Bojanic hade halvlekens läge med en frispark bara någon meter utanför straffområdet som gick strax över.

Två byten fem minuter in på andra

Till andra halvlek visade Graham Potter sitt missnöjde med matchbilden genom två byten efter 50 minuter.

Men även om Östersund tog över matchbilden mer och mer, såg det fortfarande relativt oinspirerat ut från hemmalaget.

Matchens farligaste signeras Alhaji Gero, som knorrade i väg ett distansskott som gick precis över ribban.