Publicerad 2022-03-27

Magdalena Eriksson. Arkivbild.

Sju spelade minuter – sedan hade Chelsea 3–0 borta mot Leicester.

Det slutade 9–0 – vilket är tangerat rekord för största bortaseger i ligan.

Och som det inte vore nog för hemmalaget Leicester stod det 4–0 på resultattavlan till Chelsea efter elva spelade minuter.

Innan paus var det 6–0.

Sam Kerrs 7–0 i inledningen av andra såg ut att bli matchens sista mål, men ytterligare två Chelsea-strutar strax innan slutvisslan skrev slutresultatet till smått osannolika 9–0.

Förnedringen innebar att Chelsea tangerade rekordet i Women's Super League när det kommer till största seger på bortaplan. Samma siffror vann Liverpool med över Doncaster 2013.

Segern gjorde även att Chelsea seglade upp i serieledning för första gången den här säsongen då de petade ner Arsenal från toppen. En poäng skiljer rivalerna åt.

Zecira Musovic vaktade kassen för Chelsea och hade en lugnare dag på jobbet. Leicester mäktade inte med ett enda skott på mål.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson blev inbytta i den andra halvleken vid ställningen 7–0.