Affären nära – för ny rekordsumma

Benjamin Nygren kan lämna IFK Göteborg för Genk

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

IFK Göteborg är på väg att slå sitt transferrekord.

Klubben är enligt belgiska uppgifter till Sportbladet nu nära att komma överens med Genk om en övergång för 17-årige talangen Benjamin Nygren.

Priset kan om alla bonusar slår ut bli så högt som närmare 50 miljoner kronor.

I början av veckan rapporterade Het Laatste Nieuws att belgiska KRC Genk inlett förhandlingar med IFK Göteborg om ett köp av Benjamin Nygren. Nu kan Sportbladet avslöja att en överenskommelse är nära.

Enligt belgiska uppgifter kommer transfersumman överstiga de 35 miljoner kronor IFK fick när de sålde målvakten Pontus Dahlberg till Watford förra säsongen. Skulle Nygren lyckas i den belgiska mästarklubben, och alla bonusar i affären därmed lösas ut, skulle prislappen till och med kunna bli närmare 50 miljoner kronor.

I den förväntade överenskommelsen ingår också en vidareförsäljningsklausul.

”Jag har inte hört något”

Benjamin Nygren dementerade i måndags att han skulle känna till Genks intresse.

– Jag själv har inte hört något. Jag försöker att inte fokusera på det överhuvudtaget. Sen är det klart att jag ser det och får höra det...

Klubbdirektören Max Markusson ville i sin tur inte kommentera uppgifterna men medgav att intresset för 17-åringen stegrats.

– Många ligor går antingen mot sitt slut eller har slutat och går in i förberedelser för transferfönstret. Så det finns ju en viss logik i det givetvis. Till att börja med för vi inga sådan diskussioner med någon av spelarna innan vi har spelat klart vårsäsongen.

KRC Genk är kända för sin framgångsrika akademi där spelare som Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Christian Benteke och Kalidou Koulibaly passerat igenom på vägen till fotbollens absoluta elit. Nygren är i klubben tänkt att ersätta Leandro Trossard som förväntas säljas i sommar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.