Förnedringen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-29

Barcelona ordnade Mourinhos största förlust någonsin

Han var mästaren som skulle frälsa Real Madrid.

Men efter tolv raka ligamatcher utan förlust förnedrades José Mourinho och hans Real fullständigt av Barcelona som vann El Clásico med 5-0.

Förlusten är den största den 47-årige demontränaren någonsin varit med.

– Barcelona är en färdig produkt, vi har bara börjat, säger José Mourinho till Barças TV-kanal.

Allt han rört vid har blivit till guld och José Mourinho har under sex år fullständigt dominerat europeisk fotboll. Frågan är om portugisen nu har mött sin överman?

Villa hjälte

Pep Guardiola och hans Barcelona behandlade Real Madrid som en nykomling när de hade total lekstuga i el Clásico. Det tog bara tio minuter för Xavi att öppna målskyttet och sedan rann det bara på.

– Förnedrade? Nej. Ett lag spelade väldigt bra, ett lag spelade väldigt dåligt. säger Mourinho och fortsätter:

–  Barcelona är en färdig produkt, vi har bara börjat. Tråkigt, men det är väldigt lätt att acceptera den här förlusten.

Mitt emellan klackarna och den totala utspelningen blev även Pedro, till 2-0, och David Villa målskyttar.

– Vi gav bort de två första målen. Jag är besviken för jag förväntade mig så mycket mer, säger Mourinho.

Villa blev matchens stora hjälte när han, efter att först ha assisterat Pedro, sedan satte både 3-0 och 4-0 inom loppet av tre minuter i andra halvlek. Båda gångerna efter delikat förarbete av Leo Messi.

– Är det en triumf för vår spelidé? Ja, kanske. Men det är bara november, så ingenting är klart. Jag är glad över segern. Nu leder vi också ligan, säger Villa.

Aldrig förlorat så stort

Barcelona nöjde sig vid ställningen 4-0 i den 76:e minuten då Pep Guardiola bytte ut tvåmålsskytten Villa. Inhopparen Jeffren fullbordade sedan förnedringen när han rullade in 5-0 på tilläggstid.

– Vi visade vår kvalité, det var det vi ville. Madrid har ett fantastisk lag och ingen kunde förvänta sig det här, säger Pedro till Barcelonas TV-kanal.

Förlusten är José Mourinho största i portugisens karriär.

Sedan Mourinho tog över Benfica för tio år sedan har han aldrig förlorat med mer än tre mål. Tre 0-3-förluster har det blivit, en i Benfica, en i Porto och en i Chelsea. Nu får han lägga en 0-5-förlust till kontot mot världens just nu kanske bästa lag Barcelona.

– De var bättre. Vi får acceptera det men vi förväntade oss inte det här, säger Xabi Alonso.

Barcelona går, tack vare segern, upp i ny serieledning. Men Mourinho är inte orolig.

– Vi är bara två poäng från ledaren, det här är inte alls över, säger han.