Hoppsparkad rakt i ansiktet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-22

Överfallet gav bara frispark: Sensationellt att domaren inte ser händelsen

Här är hoppsparken som blivit en snackis i Tyskland.

Nürnberg-försvararen Andreas Wolfs överfall på Wolfsburgs Edin Dzeko gav bara frispark.

– Det är sensationellt att domaren inte ser händelsen, säger Wolfsburgs tränare Armin Veh.

Bundesliga-mötet mellan regerande mästarna Wolfsburg och gästande Nürnberg blev en hård tillställning och efter att hemmalagets Grafite i den 79:e minuten kvitterat till 2–2 på straff hettade det till mellan målvakten Raphael Schäfer och Wolfsburgs mittfältare Zvejzdan Misimovic, som ville sätta igång spelet så fort som möjligt.

Bara frispark

Sju minuter senare urartade matchen. I en närkampsduell måttade Nürnberg-försvararen Andreas Wolf en hög spark mot Wolfsburgs Edin Dzeko och träffade honom rakt i ansiktet, vilket fick känslorna att svalla.

Men domaren tyckte inte att det var så allvarligt och blåste bara för frispark. Inget kort delades ut, vilket fick Wolfsburgs tränare Armin Veh att rasa.

– Det är sensationellt att domaren inte ser händelsen!

Avgjorde på tilläggstid

Andreas Wolf:

– Jag siktade på bollen och råkade träffa Dzeko. Det var inte avsiktligt, jag är ledsen.

Matchen hettade om möjligt till än mer i slutskedet, då Misimovic och Schäfer hamnade i bråk på nytt. Schäfer stämplade Misimovic i skrevet, men i stället för rött kort till Schäfer fick Nürnberg frispark.

Och inte nog med det. I tredje tilläggsminuten tappade Wolfsburgspelarna huvudet fullständigt och lät Nürnberg kontra in 3–2. Nürnberg anföll fyra mot en och Peer Klüge kunde rulla in avgörandet.