Matchen avbruten efter rasistattack

Uppdaterad 2015-02-27 | Publicerad 2015-02-26

”Blir så less på det”

Det fanns en oro redan inför Feyenoord-Roma i Europa League och när matchen väl kom igång skämde hemmapubliken ut sig fullständigt.

Efter en rasistattack i första halvlek och ytterligare inkastade föremål i andra bröts matchen tillfälligt efter 56 minuter.

När den väl kom igång igen vann Roma.

Det var spänt mellan Feyenoords och Romas supportrar inför returen i Europa League efter flera allvarliga incidenter under det första mötet i Rom. Det slutade i en ny skandalartad kväll i Rotterdam.

I första halvlek kastade hemmapubliken in en uppblåsbar banan mot Romas Gervinho. När gästerna sedan tog ledningen genom Adem Ljajic löpte 23-åringen ut till samma läktarsektion och pekade på sin lagkamrat.

Publiken redan uppretad

Vid det laget var publiken på sektionen redan rejält uppretad och det skulle bara bli värre. Efter 54 minuter visade domaren billigt ut Feyenoords Mitchell te Vrede och bara minuten efter tvingades domaren bryta matchen då han inte längre kunde garantera en säker situation för spelarna och domarna på planen.

– Jag blir så less på det. Det är så tråkigt. Domaren känner att det är osäkert på planen och tar det här beslutet, säger experten Anders Andersson i TV12.

Efter ett Uefa-möte kom spelarna tillbaka ut. När matchen väl kom igång igen byttes Elvis Manu in och satte 1-1 efter bara en minut på planen. Under firandet blev sedan Feyenoords reservmålvakt Erwin Mulder utvisad från bänken.

Bara ett par minuter efter det svarade Roma genom Gervinho till 2-1 varpå föremål återigen kastades in från läktarna. Trots det kunde matchen slutföras och Roma avancera i Europa League.