De Bruynes högerfot frälste Belgien

Publicerad 2016-05-28

Sveriges EM-motståndare visar fin form

I Belgiens EM-lag finns flertalet spelare i världsklass – och hetast av alla är Kevin De Bruyne.

Mot Schweiz avgjorde i dag 24-åringen med ett stenhårt högerskott – spelarens femte mål på sex matcher.

Den 22 juni möter Sverige Belgien i den sista gruppspelsmatchen i fotbolls-EM.

En motståndare med flertalet världsspelare, men det finns kanske en spelare som förtjänar lite extra bevakning.

Kevin De Bruyne har efter en längre skadeperiod varit stekhet i Manchester City under våren – och visade i dagens träningslandskamp mot Schweiz, på Stade de Suisse i Bern, att formen håller i sig.

Bara två minuter efter att hemmalaget fått Haris Seferovic utvisad gjorde han sitt femte mål på de sex senaste matcherna för Belgien.

Avgjorde med långskott

I den 83:e minuten, vid ställningen 1–1, klev 24-åringen fram och tryckte snyggt in 2–1 med ett stenhårt högerskott från straffområdets utsida.

Dessförinnan hade Schweiz tagit ledningen i första halvlek genom Genoas Blerim Džemaili.

Underläget varade dock inte länge för belgarna då Evertons Romelu Lukaku kvitterade bara tre minuter senare. Anfallaren kunde enkelt slå in 1–1 i den 34:e minuten med vänstern från nära håll efter fint inspel från Dries Mertens.

Belgien möter i EM-premiären Italien den 13 juni, tre timmar efter att Sverige mött Irland.