Två snabba mål – nu leder MFF allsvenskan

Publicerad 2016-05-23

Rosenberg tillbaka – glödhet

För första gången sedan premiäromgången leder de skyhöga favoriterna Malmö FF allsvenskan.

Anfallsduon Markus Rosenberg och Vidar Kjartansson fixade 2-0-segern mot Falkenberg – på tolv minuter.

Malmö FF

Malmö FF vann premiären mot IFK Norrköping med 3-1. Men sedan dess har det inför säsongen så favorittippade laget jagat toppen.

Efter kvällens 2-0-seger mot Falkenberg är man tillbaka.

– Mycket nöjd med vår första halvlek och otroligt nöjd med att leda serien, säger tränaren Allan Kuhn till C More.

Rosenberg med mål och assist

Markus Rosenberg fixade 1-0 redan efter sju minuter och när MFF-stjärnan, som senast startade på bänken, fem minuter senare assisterade fram till sin anfallskollega Vidar Kjartansson som satte 2-0 kändes uppförsbacken nästan övermäktig för gästerna.

Matchen slutade också 2-0 vilken innebär att laget passerar både Örebro och IFK Norrköping i tabellen och tar över ledningen med 23 poäng.

– Stabil seger, med två snabba mål. Vi har många spelare borta men håller hög nivå. Många har pratat om att vår trupp har varit stor men det får de äta upp nu, säger Rosenberg till C More.

Malmö möter Östersund i nästa omgång innan EM-uppehållet tar vid.