Arsenal vann stort efter drömstart

Publicerad 2018-01-20

2018 har börjat tungt för Arsenal på flera sätt.

Men i hemmamötet med Crystal Palace fick man en drömöppning och fixade 4–0 på 22 minuter.

Arsenal vann till slut med 4–1.

Arsenal FC

Ingen ligaseger sedan 28 december, utslagna ur FA-cupen mot Nottingham för två veckor sedan och anfallsstjärna i Alexis Sanchez som lär presenteras av Manchester United när som helst.

Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang sägs visserligen vara på väg in som ersättare, men Arsenals fans behövde lite goda nyheter när man tog emot Crystal Palace under lördagen.

Det fick man, och det omgående. Redan efter 22 minuter ledde Arsenal med 4–0.

Özil med klackassist

Två av målen kom från lite mer oväntat håll, då försvarsspelarna Nacho Monreal och Laurent Koscielny stod för första respektive tredje målet från nära håll.

Monreal stod dessutom för två assist innan han tvingades bryta efter drygt 30 minuter. Arsène Wenger sa efter matchen att spanjoren fick en smäll och byttes ut som en säkerhetsåtgärd.

Alex Iwobi satte 2–0 medan Alexandre Lacazette fullbordade Arsenals magiska öppning genom att fixa 4–0. Målet föranleddes av vackra kombinationer innan Mesut Özil klackade fram fransmannen.

Ingen milstolpe för Cech

Petr Cech har hållit flest nollor av alla i Premier Leagues historia, 199 stycken, och jagar därmed sin 200:e.

Men den kom inte i dag för Arsenal-keepern. I den 78:e minuten reducerade Luka Milivojevic till 4–1 och Cechs jakt går vidare.

Arsenal är fortsatt sexa, fem poäng bakom fjärdeplacerade Liverpool som spelat en match mindre.