”Inget av lagen ville ens spela FA-cupen”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

FA-cupen är ifrågasatt.

I går var 18 av 22 spelare reserver när Leicester mötte Derby.

– FA-cupen måste ses över – ingen ville ens spela den här matchen, säger Derbymanagern Steve McLaren.

FA-cupens anseende har fått sig en rejäl törn den här vintern.

Flera av lagen har skickat ut rena reservlag och stora klubbnamn som Liverpool (1–2 mot Wolves) och Newcastle (0–3 mot Oxford) har oväntat åkt ut.

”Varför måste fans till lag högre upp i seriesystemet bli blåsta på den här turneringens magi? Om du gör ändringar och vinner har du kommit undan med det men om du förlorar måste du ställas till svars. För du har lurat dina egna fans med dina ord och handlingar”, skrev legendaren Alan Shearer nyligen.

”Ingen ville ens spela”

Och argumenten blev allt flera i går.

Leicester vann visserligen omspelet mot Derby efter förlängning, men lagen bytte ut tio respektive åtta spelare jämfört med senaste ligamatchen.

– Vi ville inte ha den här matchen och jag tror inte att Leicester ville ha den här matchen heller. FA måste se över den här turneringen och bestämma sig för att bara spela en match – för ingen ville ens spela den här matchen, säger Derbymanagern Steve McLaren enligt Daily Mirror.

Det täta matchandet med liga- och cupspel tvingar lagen att ställa reservlag på benen, menar den förre engelske förbundskaptenen.

– Vi möttes på Pride Park (Derbys hemmaarena reds. anm) – vilken match. Tänk dig om den hade gått till förlängning eller straffar, det hade varit en klassisk FA-cupmatch. I stället möttes vi nu, tio dagar senare, med två helt olika lag, säger McLaren.

Leicester möter i nästa omgång Millwall.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.