”Jag försökte slå ett inlägg”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-01

Shaaban grundlurad av Hasanis felträff

Rami Shaaban grundlurades av en felträff från tvåmålsskytten Sphetim Hasani och blev syndabock när Hammarby föll med 2-3 mot IFK Norrköping.

Laget fick därmed se sviten på två raka segrar brytas och drabbades dessutom av två tunga skador.

– Jag försökte göra ett inlägg men bollen gick in i mål. Ibland måste man ha tur, säger Hasani till TV4.

Sphetim Hasani hade klackat in 1-0 till IFK Norrköping redan efter 18 minuter i en första halvlek som domnerades av gästerna. Anders Dahl kunde ändå kvittera för Hammarby på straff innan "Peking" återigen tog ledningen när Armin Takovic relativt ostörd fick nicka in ledningsmålet på en hörna.

”Känns virrigt”

Men Isak Dahlins 2-2 på tilläggstid, efter uselt försvarsspel av Norrköping, gav ändå Hammarby ett bra utgångsläge inför den andra halvleken.

– Skönt att sätta dit den men det har inte varit bra. Det känns virrigt och det skapas grejer av ingenting. Vi släpper in två mål som är riktigt piss också, sade Dahlin till TV4 i halvlek.

I andra halvlek var det ombytta roller. Hammarby spelade upp sig och pressade hårt för att nå ett segermål. Linus Hallenius hade två jättelägen i straffområdet men missade bollen på det första och skickade den andra chansen högt över.

Dahl ut på bår

Då kom gästerna upp i en kontring genom Sphetim Hasani på vänsterkanten. Anfallaren såg ut att måtta ett inlägg och målvakten Rami Shaaban tog ett par steg ut. Men istället kom bollen i en hög båge över en chanslös Shaaban och skruvade sig in i bortre krysset.

– Det var riktigt snyggt. Jag försökte göra ett inlägg men bollen gick in i mål. Ibland måste man ha tur, säger Hasani.

Hammarby drabbades sedan av två tunga skador mitt i jakten på en kvittering. José Monteiro utgick med en axelskada och inte långt därefter tvingades Andreas Dahl lämna planen på bår med en befarad hjärnskakning.