Succéinhopp av Berg – låg bakom utklassningsseger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-21

Marcus Berg målade i Hamburgs utklassningsseger.

Andra inhoppet – och andra målet. Marcus Berg gjorde ett av Hamburgs fem när franska Guingamp utklassades

i Europa League.

I Bundesligadebuten gjorde han mål efter tre minuter på plan. I går tog det sex minuter. Marcus Berg satte 4–0 när Hamburg utklassade franska andradivisionslaget Guingamp på bortaplan i kvalet till Europa League med 5–1.

Men frågan är om svensken stärkte sina chanser att få starta, trots sitt succéinhopp. De andra målen gjordes nämligen av Bergs konkurrenter i kampen om en anfallsplats. Peruanen Paolo Guererro satte 1–0 i matchinledningen, kroaten Mladen Petric de övriga tre.

Tränaren nöjd

– Att det blir ett sådant här resultat mot ett defensivt franskt lag förvånar mig, säger hattrickskytten till Hamburger Morgenpost.

Hamburg är nu i praktiken klara för gruppspel i turneringen.

– Vi visste vilken betydelse den här matchen har för klubben, säger den nöjde tränaren Bruno Labbadia till Hamburger Abendblatt.