Lustigs ord till Arsenalstjärnan efter segern

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

S:T PETERSBURG. Mikael Lustig ångrade sin kommentar om Granit Xhaka. 

Efter segern mot Schweiz bad han Arsenalstjärnan om ursäkt. 

– Jag ska vara mer rutinerad, säger backen. 

Inför åttondelsfinalen fick Mikael Lustig frågan om Sverige kunde försöka dra nytta av att Schweiz stjärna Granit Xhaka är känd för att vara en buse och försöka få honom utvisad. 

Lustig svarade: 

– Speciellt om man har kollat på Premier League så vet man att han har tagit några röda kort. Det gäller bara att hålla huvudet kallt och försöka få honom utvisad. 

”Drog inte upp det själv”

Citatet fick uppmärksamhet i Schweiz och inför åttondelsfinalen fick såväl förbundskaptenen Vladimir Petrovic som Granit Xhaka frågor om Lustigs uttalanden. 

– Det är lustigt, som vi säger på tyska, sa Petrovic. 

Efter segern mot Schweiz gick Lustig fram till Xhaka och bad om ursäkt. 

– Ofta är det så att media ligger lite ord i munnen, jag drog inte upp det själv. Jag fick frågan "Ska ni försöka få Xhaka utvisad?". Det var väldigt varmt där inne så jag vet inte om jag var lite orutinerad kanske. Man går inte in i en match och har fokus på att få en utvisad, det var det jag sa till honom, säger Lustig efter matchen. 

Xhaka godtog ursäkten. 

– Han bad om ursäkt efter matchen. Det han sa var inte okej. Men det är inga problem för mig. Jag är inte glad att han är avstängd bästa match och önskar honom all lycka, säger Arsenalstjärnan. 


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.