Alisson till Liverpool - blir dyraste målvakten genom tiderna

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:

Alisson Becker är klar för Liverpool.
Det bekräftar Liverpool via sin hemsida.
Den rapporterade transfersumman ligger på 770 miljoner kronor, vilket gör brassen till den dyraste målvakten någonsin.
– Jag är väldigt glad, det är en dröm som går i uppfyllelse att bära en såpass prestigefylld tröja, säger Alisson till klubbens hemsida.

Då var det klart.

Efter att han ryktats till Liverpool i vintras, under hela våren och sommaren, står det nu klart att Alisson Becker, 25, lämnar Roma för Liverpool.

– Jag är väldigt glad, det är en dröm som går i uppfyllelse att bära en såpass prestigefylld tröja för en klubb av denna storlek, som är van vid att alltid vinna, säger Alisson till klubbens hemsida.

Alisson kom till Roma från Internacional i juli 2016, då för runt 80 miljoner kronor. Efter en säsong som andraval tog han över målvaktspositionen i Roma förra säsongen och imponerade stort. Bland annat höll han 17 nollor i Serie A och ledde Roma till Champions League-semifinal mot Liverpool.

Rekordsumma

Nu flyttar han till just Liverpool, denna gång för en transfersumma som enligt Sky Sports ligger runt 770 miljoner kronor.

En summa som gör Alisson till den i särklass dyraste målvakten genom tiderna, före Gianluigi Buffon (Parma till Juventus 520 miljoner, 2001) och Ederson (Benfica till Manchester City 400 miljoner, 2017).

Samtidigt blir Alisson i och med övergången Liverpools näst dyraste värvning efter Virgil Van Dijk.

– Det är ett enormt steg för mitt liv och min karriär att vara en del av den här klubben och den här familjen. Ni kan vara säkra på att jag kommer göra mitt bästa, fortsatte Alisson.

Återförenas med skyttekungen

I och med flytten till Liverpool återförenas Alisson dessutom med Mohamed Salah. De två spelade tillsammans i Roma, innan Salah flyttade till Liverpool förra sommaren och gjorde succé.

I samband med presentationen avslöjar Alisson en sms-konversation med Salah. Inför flytten, men även under förhandlingarna, då Liverpools officiella presentation av målvakten drog ut på tiden.

– Han skickade ett meddelande till mig i går, och skrev: ”Hej, vad är det du väntar på?” Eftersom förhandlingarna var långt gångna svarade jag honom genast: ”Lugna ner dig, jag är på väg!” Jag är väldigt glad över att få chansen att spela med honom igen.

Foto: Efrem Lukatsky / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.