Lugnande besked kring Asllani

VM 2019: Läkaren berättar om otäcka smällen

Av: Patrik Brenning, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

LYON/STOCKHOLM. Kosovare Asllani fick en otäck smäll mot huvudet under VM-semifinalen mot Nederländerna.

Inför lördagens bronsmatch lämnade landslagsledningen på torsdagen lugnande besked kring 29-åringen.

– Men jag kan tyvärr inte uttala mig om chanserna att hon kan spela bronsmatchen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Kosovare Asllani tvingades lämna VM-semifinalen mot Nederländerna på bår och fördes till sjukhus i ambulans efter en otäck smäll mot huvudet. På torsdagen berättade landslagsläkaren Houman Ebrahimi om de dramatiska scenerna.

– Hon fick en boll på vänstersidan av ansiktet vilket gjorde att hennes nacke lutade väldigt mycket åt höger. När jag kom fram sa hon hade en skjutande smärta ner i vänsterarmen. Då är det väldigt viktigt att stabilisera nacken för att se att det inte är någon nackskada och det var det inte utan en utsträckning av nervplexus, säger Ebrahimi och fortsätter:

1 av 3 | Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kosovare Asllani åkte ambulans efter VM-matchen.

”Fått positiva besked om Asllani”

– Vi gjorde en röntgen och en magnetkameraundersökning och allt såg väldigt bra ut. I dag på morgonen har de kontrollerat det igen och jag har bara fått positiva besked därifrån. Hon har sovit väldigt lite i natt så det handlar om att återhämta sig och ta det dag för dag. Hon har lite smärta och är stel i nacken men annars mår hon bra.

Även truppen påverkades av händelsen.

– Det var så klart en stor oro med ”Kosse”. Vi visste inte vad som hade hänt, men det var skönt att se henne på frukosten i morse, säger Hanna Glas.

”Asllanis välmående är väldigt viktigt för oss”

Landslagsläkaren Ebrahimi vill inte uttala sig om Asllanis chanser att spela bronsmatchen på lördag.

– Jag kan tyvärr inte uttala mig om chanserna att hon kan spela. Hennes välmående är väldigt viktigt för oss och att inte riskera något så det här kommer vi ta dag för dag.

Lördag 17.00: Sverige-England direkt i TV 4.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.