Cyklade för sin döde son – nu är han i mål

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Foto: TT/TWITTER

FOTBOLL

Han cyklade 1300 kilometer tvärs igenom Italien för att hedra sin döde son.

Nu har Crotones manager Davide Nicola kommit fram.

– Nu har jag hållit mitt löfte, säger den 44-årige Serie A-tränaren.

Med nio omgångar kvar av Serie A lovade Crotones manager Davide Nicola att han skulle cykla tvärs igenom Italien om laget höll sig kvar i ligan.

Sex vinster, två kryss och en förlust senare stod det klart att nykomlingen, sensationellt nog, säkrat nytt kontrakt.

För åtta dagar sedan visade Nicola att han tänkte hålla det han lovat när han satte sig på hojen med ett cykelteam och inledde turen från Crotone i sydöst mot Turin i nordväst – en sträcka på cirka 1300 kilometer.

Togs emot av folkmassa

På söndagen kom han äntligen fram.

Mottagen och välkomnad av runt 300 personer höll cykelentusiasten sitt löfte.

– Om jag är trött? Jag känner fortfarande inte någon smärta. I morgon kommer jag ha en bättre uppfattning och kanske kommer jag vara rätt så slut, säger Davide Nicola enligt The Guardian.

Blev påkörd av buss

Det fanns dock fler anledningar till den långa cykelturen. Nicola ville bland annat genomföra resan för att hedra sin son, Alessandro, som för tre år sedan miste livet i en trafikolycka, endast 14 år gammal, då han på sin cykel blev påkörd av en buss.

Ett annat skäl var att öka medvetenheten i den italienska trafiken och uppmuntra till mer respekt för cyklisterna på vägen.

– Det som betyder mest för mig är att jag har nått mitt mål. Jag har hållit mitt löfte och, med hjälp från många människor, fångat mångas uppmärksamhet angående frågan om säkerhet på vägarna. Här i Turin togs jag emot med stor entusiasm. Jag är väldigt exalterad, säger Davide Nicola.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.