0–0 och noll skott på mål.

Uruguay tappade poäng i VM-premiären mot Sydkorea.

– Jag tycker att det var ett lag som såg väldigt fegt ut, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

Med stjärnor som Darwin Nuñez, Luis Suarez och Edison Cavani har Uruguay har målats upp som en potentiell utmanare i VM. Men premiären mot Sydkorea blev en besvikelse.

Diego Godin hade första halvleks bästa chans i den 43:e minuten när han nickade i stolpen. Annars var det en sömning tillställning.

Fjärde 0–0-matchen

Inget av lagen hade något skott på mål under hela matchen. Federico Valverde kom närmast i den andra halvleken efter att även han prickat stolpen i slutminuterna.

PLUS: Här är VM-arenorna för 45 000 000 000 kronor

– Jag är lite besviken på det jag såg i dag från Uruguay. Jag tycker att det var ett lag som såg väldigt fegt ut, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

Det är den fjärde 0–0 matchen i VM hittills. Albin Ekdal, som är expert i SVT, har en tänkbar förklaring till de målsnåla matcherna.

– När man samlas med landslaget och har kort tid på sig att förbereda sig är defensiven det första man sätter, det måste vara grunderna. Jag tror att de flesta lagen har utgått därifrån och kanske inte haft så mycket tid att förbereda sig på det offensiva. Som neutral åskådare vill man gärna se lite mer ”anfall är bästa försvar-tänk”, säger han.

Fifas vändning: Tillåter regnbågsfärger på VM