Men det blev ändå förlust efter Oscar Lewickis miss.

– Det är svårt att förstå, misstag från rutinerade spelare, säger Åge Hareide.

IFK Göteborg
Malmö FF

Malmö FF har haft en tung säsong. Inför matchen mot IFK Göteborg hade laget inte gjort mål i varken allsvenskan eller Europa League sedan den 19 september mot Helsingborg.

Mot Blåvitt krävdes tre poäng för att MFF inte skulle tappa mark i kampen om en Europaplats. MFF var också det bättre laget i den första halvleken, men de farliga chanserna saknades.

Måltorkan bröts i stället direkt i den andra halvleken efter att Isaac Kiese Thelin satt 1-0. Men kvitteringen kom mindre än tio minuter senare efter att Oscar Lewicki släppt bollen förbi sig. Gustaf Norlin snappade upp bollen och satte 1-1.

PLUS: Bråk och sexism på Häckens sponsorresa

– Jag trodde att jag hade ”Ismo” (Diawara) strax bakom mig och inte Gustaf Norlin så nära så jag tänkte släppa hem den, det var en miss av mig, säger Lewicki och fortsätter:

– Det är hemskt såklart. Man vill inte sätta laget i skiten. Det är såklart jättetråkigt att bjuda på ett sådant misstag.

”Otroligt konstigt”

I den 70:e minuten avgjorde Calle Johansson matchen med sitt nickmål efter en hörna.

– Det är svårt att förstå, misstag från rutinerade spelare. Det är för mycket fel och det har det varit ett tag. Vi ska inte göra misstag på den nivån som vid första målet. Jag trycker vi har bra kontroll på IFK Göteborg fram till deras kvittering, säger Åge Hariede.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Därför kan stjärnan lämna Hammarby

Anders Christiansen tar Lewicki i försvar.

– Det kändes otroligt konstigt, jag vet inte om bollen studsar över foten. Men det är sådant som händer i fotboll. Vi är alla människor och gör alla fel. Det är inte Oscars fel, säger han.

Dennis Hadzikadunic valde en träffsäker liknelse efter förlusten.