Real Madrid räddade 3–3 men tappade serieledningen

Uppdaterad 2017-03-02 | Publicerad 2017-03-01

Gareth Bale tappade huvudet, blev utvisad och Real Madrid var nära att förlora mot Las Palmas.

Los Blancos räddade till slut dramatiskt oavgjort, 3–3, men tappade serieledningen.

– Jag behöver inte uppfostra Bale, säger lagkamraten Marcelo.

Redan efter 35 sekunder hade Los Blancos bollen i mål bakom Javi Varas i Las Palmas-målet, men fullträffen underkändes på grund av offside.

Det var bara det första av flera omdiskuterade domslut och offsideavblåsningar som var på håret i en intensiv tillställning som innehöll det mesta.

Några minuter senare godkände i stället domarteamet när Isco, verkligen på gränsen till offside, tilläts springa igenom och göra 1–0 (8).

Bale tappade huvudet

Men det dröjde bara två minuter innan gästerna överraskande kvitterade, 1–1, genom Placeres Tana som elegant snurrade upp Sergio Ramos.

Dramatiken tilltog under den andra halvleken. Gareth Bale sparkade efter Jonathan Viera. Las Palmas-spelaren stötte till walesaren som svarade på samma sätt men mer kraft och Viera gick i marken.

Resultatet: två gula inom loppet av några sekunder och rött kort för Bale (47).

– Jag behöver inte ge Bale en örfil. Jag uppfostrar mina barn, det räcker, säger vänsterbacken Marcelo till tv-kanalen Movistar efter slutsignalen. Bale är gammal nog att veta om han har gjort fel eller inte.

Tio minuter senare, och med en man mindre, bröt Ramos vackert för att i ögonblicket efter slänga sig och täcka, men bollen tog på handen med straff som följd för gästerna från Gran Canaria.

Via Realmålvakten Keilor Navas händer gjorde Jonathan Viera 2–1 (56) för Las Palmas.

Tabbe av Navas

Real Madrid tryckte på framåt, men i en kontring missade Navas en utrusning och Kevin Prince Boateng rullade in 3–1 för gästerna i tom kasse.

Dramatiken var långt ifrån över med över en halvtimme kvar att spela.

I 86:e minuten var det Real Madrids tur att få straff efter hands på en Las Palmasförsvarare. Cristiano Ronaldo stegade fram och placerade hårt och säkert in 2–3.

Real Madridforceringen fortsatte och på en hörna nickade Ronaldo in 3–3 inför en extatisk hemmapublik i 89:e minuten.

Barça i serieledning

– Det blev ännu en svår match. Vi behöver förbättra många saker som vi kommer att ställas inför ofta. Vi pratade om saker som vi behövde göra före matchen men som vi inte genomförde. Till slut lyckades vi rädda oavgjort och jag vet inte riktigt hur det gick till, säger Marcelo.

Poängtappet innebar ändå att Real Madrid tappade serieledningen till Barcelona som vann stort tidigare under onsdagskvällen.

Barça är en poäng före Real Madrid, som dock har en match mindre spelad, och Barcelona har även en betydligt bättre målskillnad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se