Isaks succé – fyra mål för Dortmund

Uppdaterad 2017-08-07 | Publicerad 2017-08-06

Han kämpar för att få speltid i Borussia Dortmund.

Nu har Alexander Isak, 17, slagit till – ordentligt.

Svensken gjorde fyra mål (!) när Dortmund vann med 5–2 i en träningsmatch mot Erfurt.

Alexander Isak, 17, lämnade AIK för Borussia Dortmund inför säsongen. Svensken har dock haft svårt att få speltid i det tyska storlaget.

På lördagen satt han på bänken när Dortmund förlorade supercupfinalen mot Bayern München efter straffar.

På söndagen fick han dock starta i träningsmötet med Erfurt som spelar i tyska tredjeligan – och tackade direkt genom att ösa in mål.

Hattrick i 61:a minuten

Dortmund luftade flera nyförvärv och unga spelare i matchen – och Alexander Isak blev matchens store profil.

Svensken kvitterade först mötet till 1–1 (18:e minuten), höll sig framme och sköt 3–2 (51:a minuten) till Dortmund innan han dessutom fullbordade ett hattrick när han gjorde 4–2 (61:a minuten) på ett inspel.

I den 88:e minuten satte han även sitt fjärde mål och fixade slutresultatet 5–2. Dortmunds 2–1-mål gjordes av 18-åringen Jan-Niklas Beste.

14 588 åskådare var på plats för att se träningsmatchen.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)