Nu är det upplagt för supermöte i Göteborg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-19

Blåvitt vann mot Malmö FF med 1–0 – guldmatchen mot AIK rycker närmare

Framför ögonen på AIK:s tränare Mikael Stahre besegrade IFK Göteborg Malmö FF med 1–0 på Malmö Stadion. Thomas Olsson gjorde målet men Kim Christensen var Blåvitts stora hjälte.

– AIK blir inte av med oss, vi kommer ta dem i sista omgången, jublar Thomas Olsson i Canal Plus.

Malmö FF

Spänningen i guldstriden är olidlig. Och mycket talar för att mötet mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi den 1 november kommer att avgöra var SM-guldet hamnar. I kväll vann Blåvitt mot Malmö FF med 1–0 efter att Thomas Olsson gjort matchens enda mål efter 28 minuter, assisterad av Gustav Svensson.

Christensen svarade för superräddning

Malmö FF, som kom till matchen med fem raka segrar och 16–2 i målskillnad, skapade en hel del bra lägen mot Göteborg. Daniel Larsson hade en boll i stolpen i första halvlek efter att Ragnar Sigurdsson fredat sitt mål med klack (1) – och Robert Åhman Persson var helt fri i andra halvlek: men hans volleyskott från nära håll blixträddades av IFK:s målvakt Kim Christensen.

– Årets svettigaste räddning, säger Canal Plus expertkommentator Pelle Blohm i direktsändning.

MFF satsade allt

Malmö FF:s tränare Roland Nilsson satte allt på ett kort för att ta minst en poäng: Wilton Figueiredo och Agon Mehmeti byttes in i andra halvlek. Men det räckte inte.

– Malmö är i superform och vi visste att de kanske skulle dominera matchen. Men vi litar på oss själva.AIK blir inte av med oss, vi kommer ta dem i sista matchen, säger Thomas Olsson.

På läktaren – AIK:s tränare

På Malmö Stadions läktare satt AIK:s tränare Mikael Stahre för att spionera. När tv-kamerorna

zoomade in honom såg han inte allt för munter ut. AIK har länge velat avgöra innan sista omgången – och hade hoppats på poängtapp för Blåvitt i kväll. Men så blev det inte. IFK Göteborg ligger på andra plats i allsvenskan på 53 poäng, en bakom serieledande AIK.