Skyttekungen såld – då tappade Malmö segern

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-09-01

MFF utbuat på hemmaplan

Första matchen utan Mathias Ranégie – då tappade Malmö poäng direkt.

MFF fick ”bara” 1–1 hemma mot bottenlaget Mjällby och efter slutsignalen ekade buropen från hemmafansen.

Malmö FF

Anfallaren Mathias Ranégie blev strax innan transferfönstret stängde klar för Udinese och i dag ställde sig många frågan hur MFF, som jagar Elfsborg i guldstriden, skulle klara sig utan sin målspruta.

Bra – såg det ut till en början.

Nyförvärvet nätade igen

Succéförvärvet Tokelo Rantie, som sköt hattrick mot Sandviken i svenska cupen och sedan nätade när han byttes in mot Sundsvall, gjorde sin första match från start i allsvenskan och satte 1–0 redan i 13:e minuten.

Anfallskollegan Daniel Larsson vände bort Robin Cederberg och serverade Rantie som inte gjorde något misstag.

– Det var ett fantastiskt mål, men allt beröm ska gå till min lagkamrat Daniel Larsson som är en väldigt bra spelare och som inte är självisk. Han hjälper mig att göra mål, sa Rantie till Canal plus i pausen.

Mjällby nära segern

Men succérubrikerna om att MFF klarar sig lika bra utan Ranégie uteblev. Rantie brände tre riktigt bra lägen och i stället kunde Mjällby smita upp och kvittera.

Åtta minuter in på andra halvlek spelade Haris Radetinac läckert fram Pär ”Pärlan” Ericsson som satte kvitteringen med sitt åttonde mål för säsongen.

Faktum är att Mjällby sedan var närmare segern när Ericsson nickade från nära håll, men Johan Dahlin svarade för en fantastisk reflexräddning.

– En grymt viktig poäng, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh till TT.

MFF-anfallaren Daniel Larsson att spela med Tokelo Rantie jämfört med Mathias Ranégie:

– Jag blir väl lite mer involverad i spelet tror jag. Innan så har vi haft en väldigt enkel utväg på honom, och använt den väldigt ofta och väldigt framgångsrikt. Det blir lite annorlunda så klart, men det ska vi klara av, säger Larsson till TT.