Bänkade stjärnorna – och hade målfest

Uppdaterad 2015-12-03 | Publicerad 2015-12-02

Barcelona vidare i cupen

Barcelona bänkade stjärnorna och krossade Villanovense.

Efter matchen kritiserades tränaren Luis Enrique för att vara respektlös mot sin motståndare.

– Jag ber om ursäkt om det irriterade någon i Villanovense, säger tränaren.

Lionel Messi fanns inte ens med i truppen och Andrés Iniesta, Luis Suarez eller Neymar fanns inte med från start. Barcelona bänkade sina stora stjärnor och ställde upp med ett b-betonat lag i returen mot Villanovense i spanska cupen.

Det blev ändå en riktig målfest.

Hattrick av Sandro

Dani Alves gav Barcelona ledningen redan efter fyra minuter. Sandro bjöds sedan på 2-0 efter att målvakten passat bollen rakt till Barçaanfallaren. Juan Fran satte snyggt reduceringen, men sedan var det Barcelona för hela slanten.

Sandro ökade på till 3-1 innan den första halvleken var slut. Efter paus satte Munir el Haddadi 4-1 innan Sandro fastställde sitt hattick.

”Kunde gjort ett extra byte”

Mathieu skadade sig med kvarten kvar och fick kliva av. Barcelona hade byten kvar, men tränaren Luis Enrique valde att avsluta med tio man. På sociala medier anklagas Barcelona nu föra att vara respektlöst mot sina motståndare.

– Vi kunde ha gjort ett extra byte, men vi ville inte riskera något. Spelarna hade inte värmt upp. Det är inte brist på respekt, men jag ber om ursäkt om det irriterade någon i Villanovense, det var inte min avsikt, säger han enligt Marca.

Munir avslutade sedan målskyttet med sitt andra mål i matchen.

Barcelona är nu klart för åttondelsfinal i spanska cupen.