2013: Värd 400 milj 2015: Nära division 4

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-10-26

Michu, 29, närmar sig flytt från Premier League

För inte så länge sedan var han en Europas hetaste fotbollsspelare.

Uttagen i det spanska landslaget och över 400 miljoner kronor dyr.

Nu uppger AS att Michu är nära en flytt till spanska fjärdedivisionen – för att spela under sin bror.

Följ ämnen

Michu öste in mål för Rayo Vallecano i spanska La Liga under säsongen 2011/12 och värvades till Premier League-klubben Swansea därefter.

I Wales fortsatte han på inslagen väg och stod för 22 mål under säsongen 2012/13. Han togs ut i det spanska landslaget och ryktades till några av världens största klubbar. Swansea begärde över 30 miljoner pund (motsvarande drygt 400 miljoner kronor) för sin succéman och lyckades behålla spanjoren.

Två år fram i tiden är karriären långt ur spår.

Övervägde att sluta

Säsongen 2013/14 präglades av småskador och brist på speltid i Swansea. Totalt blev det två ligamål och till förra säsongen beslutade walesarna att låna ut spanjoren till Italienska Napoli.

Men en andra fotledsskada och sviktande form ledde till att Michu endast startade två matcher för Napoli under förra säsongen. Serie A-klubben ville, föga förvånande, inte förlänga avtalet.

I sommar, färsk från en andra fotledsoperation, letade Michu och Swansea ny klubbadress – och den nu 29 år gamle spanjoren kopplades ihop med Celtic.

Celtic ska dock ha informerats om att Michu var osäker på sin framtid inom sporten, och att han övervägde att lägga skorna på hyllan.

Det blev ingen affär, och Michu blev kvar i Swansea. Han är dock inte registrerad i truppen, utan befinner sig i fotbollens ingenmansland.

Testar fotleden

Nu uppger spanska tidningen AS att Michu tränar med Langreo i den spanska fjärdedivisionen för att komma i form. Dessutom uppger AS att 29-åringen är på väg att skriva på ett korttidskontrakt för klubben, och om hans fotled håller för spel i de lägre spanska divisionerna kommer han att söka efter klubbar högre upp i seriesystemet.

Enligt walesonline.co.uk är Swansea redo att bryta kontraktet med Michu för att han ska få möjlighet att spela med Langreo.

Anledningen till att Michu hamnat i just Langreo är att hans bror Hernan Perez är huvudtränare i klubben.