Martin Atkinson.

Nicola Rizzoli fick kritik av danska spelare efter sin insats i lördagens playoff.

Nu står det klart vem som dömer i avgörandet.

Premier League-domaren Martin Atkinson.

Det uppstod flera heta dueller i den första playoffmatchen mellan Sverige och Danmark. I slutet av den första halvleken vädjade gästerna om straff efter att Nicklas Bendtner – som hade ett gyllene läge att sätta 1-0 – gått omkull i duell med Erik Johansson.

Dansk irritation

Domaren friade – till starka protester.

– I mina ögon är det hundra procent straff och rött kort. Ni ser ju själva på repriserna att han drar mig i tröjan. Annars hade jag gjort mål, sa Bendtner i den mixade zonen.

Danskarna var även irriterade över att Zlatan Ibrahimovic kom undan med frispark efter att ha varit uppe med armen i ansiktet på William Kvist i den 41:a minuten. Ett gult kort hade inneburit att ”Ibra” varit avstängd i returen men PSG-stjärnan kom alltså undan.

PL-domare dömer

Nu står det klart vem som dömer tisdagens avgörande match på Parken i Köpenhamn. Det blir 44-årige Martin Atkinson, som varit verksam i Premier League sedan 2005 och Fifa-domare sedan 2006.

Michael Mullarkey och Stephen Child är linjemän, Anthony Taylor och Andre Marriner är straffområdesdomare och John Brooks är fjärdedomare, meddelar Uefa på sin hemsida.

FOTNOT: Danmark-Sverige spelas på tisdag 20.45 och sänds i kanal 5.