Kane rekordman mot City i stormötet

Uppdaterad 2023-02-06 | Publicerad 2023-02-05

Harry Kane, 29, blev hjälte mot Manchester City.

I 1–0-segern blev anfallaren dessutom historisk som den bäste målskytten i klubbens historia.

För City var det en tung smäll i titelstriden.

Jimmy Greaves har i många år varit Tottenhams bäste målskytt genom alla tider.

Efter över 50 års väntan är det ändring på den fronten.

När Spurs tog ledningen med 1–0 mot Manchester City efter en kvart var det Harry Kane som rullade in bollen.

Det var hans 267 mål i klubben – och 200:e fullträff i Premier League.

– Ett magiskt ögonblick. Att få göra det hemma framför fansen mot ett av de bästa lagen i världen, det är en speciell känsla, säger Kane till Viaplay efter matchen.

Det är bara Alan Shearer och Wayne Rooney som tidigare gjort 200 mål i den engelska högstaligan.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Romero utvisad

Fullträffen blev det enda i matchen, trots hård City-press i den andra halvleken och därmed blev Erling Braut Haaland mållös.

Upp till Arsenal är det därmed alltjämt fem poäng upp för Pep Guardiolas mannar.

Spurs spelade med en man mindre sista tio minuterna sedan Christian Romero fått sitt andra gult.

Dejan Kulusevski spelade 88 minuter innan han blev utbytt.