Barça cupmästare efter duons show

Uppdaterad 2017-05-28 | Publicerad 2017-05-27

Sista matchen någonsin på Vicente Calderón.

Då blev Barcelona cupmästare för tredje året i rad.

Det blev seger, 3–1, mot sensationslaget Alavés i finalen – efter show från firma Neymar/Lionel Messi.

Förra helgen tog Real Madrid hem ligatiteln.

Men Barcelonas revansch kom direkt.

I Copa del Rey-finalen på Vicente Calderón – den sista matchen någonsin på den klassiska arenan – fick man med sig en titel hem.

Bjöd på show

I den 30:e minuten spelade Neymar fram Lionel Messi som retfullt enkelt knorrade in 1-0-målet i målvaktens borte hörn. Därefter kvitterade Theo Hernandez till 1-1 via en fenomenal frispark. Men Barça hann göra två mål till innan den första halvleken var över.

Misstänkt offside

Det ena, Neymars 2-1-mål, kom gjordes från misstänkt offsideposition och minuten senare kom även 3-1 från Paco Alcácer.

Alavés pressade på för en reducering i den andra halvleken men lyckades aldrig spränga igenom Barças för kvällen kompakta försvar.

Därmed är Barcelona cupmästare för tredje året i rad, vilket inte har hänt sedan år 1951–1953.

Detta var Luis Enriques nionde titel som Barcelona-tränare.

Efteråt hyllar han Lionel Messi, som tog sin 30:e titel i karriären.

– Messi fyller snart 30 år och det sammanfaller med hans 30:e titel. Han är något alldeles extra. Jag kommer alltid känna stolthet över att ha tränat världens bäste spelare, säger Enrique.