Real Madrids mäktiga vändning mot Villareal

Uppdaterad 2017-02-27 | Publicerad 2017-02-26

Real Madrid var i rejäl brygga borta mot Villareal – då la storklubben i en växel till och vände 2–0 till 2–3 på 20 minuter.

Efteråt var hemmalaget besviket över straffen som ledde fram till kvitteringen.

– Jag kan ju inte hugga av min arm, säger Bruno Soriano till AS.

Villareal såg länge ut att ge nytt liv åt titelstriden i La Liga.

Detta efter att man gjort både 1–0 och 2–0 hemma på El Madrigal mot Real Madrid.

Bortalaget hade via en förlust tappat serieledningen till Barcelona med en match mindre spelad – men så blev det inte.

Gareth Bale inledde upphämtningen när han nickade in reduceringen till 2–1 i den 64:e minuten. Real Madrid hade fram tills dess inte stått att känna igen men därefter var det spel mot ett mål.

”Kunde inte göra någonting”

Kvitteringen kom med kvarten kvar när domaren tyckte att Bruno Soriano fick bollen på handen och pekade på straffpunkten. Fram klev Cristiano Ronaldo som säkert smackade in 2–2 hårt till vänster.

– Du ser tydligt på tv att jag inte kunde gör någonting, säger Bruno om handssituationen.

– Jag sa till domaren att ”jag kan ju inte hugga av min arm. Det är solklart att det inte ska vara straff.

Men straff blev det och ”Los Blancos” var inte nöjda där.

Går om Barcelona

Tio minuter senare small det igen när inbytte Alvaro Morata nickade in Marcelos perfekta inlägg i matchens slutskede och såg till att vändningen fullbordades inom loppet av 20 minuter.

Därmed inkasserades en viktig bortaseger för Real Madrid som i veckan föll borta mot Valencia. Avståndet ned till Barcelona är nu en poäng med en match till godo.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se