18-åring stor cuphjälte för Arsenal

Publicerad 2017-10-24

Norwich var på väg att skrälla mot Arsenal i ligacupen.

Då vände 18-årige Edward Nketiah matchen på egen hand med sina två första mål för klubben.

1–1-målet gjorde han med sin första touch – efter bara några sekunder på planen.

Efter 5–2-vinsten i Premier League borta mot Everton i söndags var det ett betydligt mer B-betonat lag som Arsenal ställde upp med i ligacupens fjärde omgång

Med andremålvakten David Ospina skadad fick bland annat 23-årige Matt Macey göra debut i Arsenals mål.

För motståndet stod ett formstarkt Norwich. Senast laget förlorade i den engelska andraligan var i slutet av augusti, och man tog också ledningen på Emirates Stadium.

Vackert lobbmål

Med tio minuter kvar av första halvleken fick Josh Murphy en fin djupledsboll och förvaltade friläget mycket snyggt genom att iskallt lobba bollen över Macey.

Även om Arsenal hade mest boll i jakten på en kvittering var det snarare Norwich som var närmast 2–0. Hemmalaget försökte och försökte, men var uddlösa offensivt.

Då bestämde sig Arsene Wenger för att byta in 18-årige Edward Nketiah, som äntrade planen i den 85:e minuten.

Nketiah stor matchhjälte

Det var ett bra beslut av fransmannen.

För sekunder senare var ställningen 1–1 efter att Nketiah gjort mål på sin första touch. Enligt statistiktjänsten OptaJoe är engelsmannen därmed den första spelaren som gör mål för Arsenal och samtidigt är född efter att Wenger tog över klubben.

Matchen gick sedan till förlängning, och vem höll sig framme där om inte Nketiah? Med imponerande spänst nådde 18-åringen högst på en hörna och nickade stenhårt in 2–1 i den 96:e minuten.

Målet blev matchens sista och Arsenal är vidare till kvartsfinal. Edward Nketiah lär nog minnas sin första hemmamatch med A-laget.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.