”Med allra största säkerhet har jag gjort min sista match”

Mittbacken lämnar Dif efter två säsonger

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jonas Olsson, 35, lämnar Djurgården.

Samtidigt överväger han att avsluta karriären helt och hållet.

– Med allra största säkerhet så gjorde jag min sista fotbollsmatch mot Sirius hemma, säger han till DifTV.

Det har länge skrivits om Jonas Olssons eventuella framtid i Djurgården – mycket har tidigare pekat på att han skulle lämna klubben efter säsongen.

– Jag har ingen önskan (om att fortsätta i Djurgården) och klubben har ingen önskan. Jag trivs väldigt bra här, en fantastisk arena att spela på med bra tryck så det har varit en fin sejour, sa han redan i oktober och indikerade att han kunde lämna klubben.

Blev två år i Djurgården

Nu bekräftar mittbacken – med ett förflutet i Landskrona, holländska NEC och West Bromwich – att han gjort sitt på Tele2 arena. Det blev totalt två allsvenska säsonger med Stockholmsklubben.

– Det var fantastiskt skulle jag säga, det är en väldigt inkluderande klubb, man känner sig väldigt välkommen i klubben. Det gjorde jag från dag ett, av både spelare och supportrar och man känner egentligen i hela Stockholm, säger han i en intervju med DifTV.

– Sportsligt tycker jag också att det varit bra, även ifall det varit upp och ner, den hösten vi gjorde hade vi velat göra bättre, samtidigt är det en del grejer som ingen kan ta ifrån oss som vi uppnått de här två åren som föreningen inte gjort tidigare på ganska länge då, en cuptitel, en Europaplats och ett par derbyvinster, fortsätter han.

”Hösten var en besvikelse”

35-åringen har ännu inte fattat något beslut om han avslutar sin karriär helt och hållet eller om han blickar mot ett nytt utlandsäventyr. Det lutar dock åt det förstnämnda.

– Det tror jag väl, jag har sagt att jag inte ska ta något beslut innan årsskiftet. Jag tror att när man precis avslutat en säsong så är du så uppe i den och den säsongen vi haft, framför allt på hösten, har varit en besvikelse, så vill jag inte att det ska färga mitt beslut, säger han.

– Med allra största säkerhet så gjorde jag min sista fotbollsmatch mot Sirius hemma, men som sagt vill jag låta det sjunka in lite, vill inte ta något förhastat beslut.

Djurgården har i dagarna presenterat två nyförvärv i norrmännen Per Kristian Bråtveit (målvakt) och Aslak Fonn Witry (högerback).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.