IKER - gjorde Torres galen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-01-10

Casillas räddade allt - nu har Real hopp om ligatiteln

En glödhet Iker Casillas vann duellen mot Fernando Torres - och matchen åt sitt Real.

Efter segern i Madridderbyt lever plötsligt stjärnlagets hopp om mästartiteln.

- Om vi koncentrerar oss på att fortsätta vinna, har vi en möjlighet att nå Barcelona, säger tränaren Vanderlei Luxemburgo.

NEEEJ! Fernando Torres deppar efter ännu en missad chans. Torres försökte gång på gång att överlista Iker Casillas i Real-målet - men Casillas var glödhet och gick segrande ur duellen mellan de två landslagskamraterna.

Förspelet handlade mest om Marcelo Sosas verbala kapningar av David Beckham. Men trots Atletico-mittfältarens utspel i pressen om att "det finns 10 000 fotbollsspelare som är bättre än Beckham", spelade de två undanskymda roller på Vicente Calderon i går kväll.

Den stora duellen i matchen var i stället den mellan Reals målvakt Iker Casillas och Atleticos superstjärna Fernando Torres.

Agerade vägg

De två landslagskamraterna ställdes mot varandra direkt i inledningen av matchen. Torres rann igenom och fick i väg ett pressat skott. Casillas dök snabbt ned och räddade.

Och det var bara början.

Den unge Atletico-anfallaren skapade den ena chansen efter den andra, men alltid med samma resultat: en ny makalös Casillas-räddning. Det spelade ingen roll vad Torres hittade på, skott från nära håll, från distans eller en nick.

Casillas stod i vägen.

Landslagsmålvakten var dock överspelad vid ett tillfälle. Salva Ballesta fick utrymme i straffområdet, Casillas lyckades rädda men bollen landade hos en fristående Torres - som sköt högt över det öppna målet.

Då var Real - och framför allt Ronaldo - desto effektivare. Brassen tryckte in 1-0, efter en kvarts spel.

- Vi gjorde mål på vår första chans, konstaterar Casillas.

Andra halvlek fortsatte utan scenförändring. Torres - som sprang mer i den här matchen än vad Ronaldo gjort under hela säsongen - öste på med allt han hade. Men inget räckte för att överlista Casillas den här kvällen.

"De blev desperata"

En allt mer frustrerad Torres kunde i stället bara se på när Real kontrade in 2-0 i den 82:a minuten, genom Santiago Solari. Strax efter fastställde sedan Ronaldo slutresultatet efter att ha blivit framspelad av Zidane.

- Atletico hade mer boll och flera målchanser. De blev desperata på slutet. Vi hade tre chanser och gjorde tre mål, säger Casillas.

- Det var ett rättvist resultat, menar tränaren Vanderlei Luxemburgo.

Men han var inte nöjd med sitt lags insats, som helhet.

- Atletico pressade oss i andra halvlek och vi tvingades spela på kontringar. Vi gav motståndarna för mycket utrymme. Vi måste jobba på att spela som ett lag och bli mer kompakta, säger Real-tränaren.

Sex poäng - på 96 min

Luxemburgo har ändå har fått en perfekt start hos sin nya arbetsgivare. Los Merengues hade ett svart 2004, men med Vanderlei vid rodret har lyckan vänt.

Brassen har lett Real Madrid under 96 minuters spel i ligan - och tagit sex poäng. Avståndet till serieledande Barcelona har därmed krympt till sju poäng.

DUELLEN - Torres vs Casillas: 0-7