Tappad poäng – efter två kanoner

Publicerad 2013-05-03

”Det är riktigt hög klass”

Två mäktiga mål och en ännu mäktigare hyllning.

Det var de bestående intrycken när IFK Norrköping ”stal” en poäng via 1-1 borta mot Malmö FF.

– Jag får bra träff, säger gästernas Imad Khalili till C More Sport.

Malmö FF riskerar att tappa mot IFK Göteborg i tabelltoppen efter 1-1 hemma mot IFK Norrköping. Detta efter att gästernas målvakt David Mitov Nilsson agerat vägg under MFF:s press i slutet av matchen och Pontus Jansson träffat stolpen i den 94:e minuten.

”Var bara att trycka till”

Publiken fick trösta sig med att de fick se två mål av högsta klass. Ihmad Khalili bombade in 1-0 i det bortre krysset för IFK Norrköping efter bara åtta minuter.

– Jag får en pass av Gunnar (Heidar Thorvaldsson) och får jäkligt mycket yta. Det var bara att trycka till. Jag får bra träff, säger Khalili till C More Sport.

”Är riktigt hög klass”

Simon Thern var den som sedan utmanade Khalili om priset för matchens delikatess. 20-åringen fick en Norrköpings-rensning mot sig efter en hörna och placerade in 1-1 på volley från distans i det bortre hörnet.

– Riktigt hög klass av Thern. Så kontrollerat. Det är underbart att se ett sådant avslut, säger experten Martin Åslund i C More Sport.

Utöver det två målen ska Malmö FF, IFK Norrköping och hemmapubliken också hyllas för den rörande hyllning tillägnad AIK:s avlidne målvakt Ivan Turina de stod för. I matchens 27:e minut, Turinas tröjnummer, slutade de båda lagen helt enkelt att spela för att tillsammans med publiken ge Turina en stående ovation.