Napoli tog femte raka i ligan

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-10-28

Higuain och Mertens bakom 2-0 segern mot Palermo

Napoli är just nu ett av Europas absolut formstarkaste lag.

I dag vann man mot svensklaget Palermo med 2-0 och har nu tagit fem raka segrar i Serie A.

Napoli kom till dagens match mot Palermo med fyra raka segrar och nio matcher utan förlust i bagaget.

Laget har radat upp segrar mot Juventus, Milan, Fiorentina och nu senast mot Chievo.

Skytteligaledaren Gonzalo Higuaín skulle inleda målskyttet efter 39 minuter, när han distinkt göra 1-0 bakom en chanslös Stefano Sorrentino i Palermo-målet. Argentinarens nionde mål i ligan på elva matcher.

Hiljemark från start

Oscar Hiljemark fanns med på Palermos mittfält från start och fick spela hela matchen.

Lagets andra svensk, Robin Quaison, fick också speltid och byttes in mot Luca Rigoni efter 67 minuters spel.

De båda svenskarna kunde inte hjälpa sitt Palermo till en poäng utan istället var det en annan inhopppare som skulle presentera sig.

Med tio minuter kvar fick Dries Mertens bollen utanför straffområdet och kunde från sin högerkant vika in och placera bollen i det bortre hörnet.

I och med segern hakar Napoli på Roma i toppen, som under kvällen segrade hemma mot Udinese med 3-1.

Napoli inte förlorat sedan den första omgången i Serie A och har nu fem raka segrar i ligan.

Palermo har det fortsatt tufft i Serie A och ligger för närvarande på 13:e plats med elva inspelade poäng.