”Blåvitt” förbereder klassiska guldpytten

Publicerad 2015-10-29

Men ingen middag alls vid guldmiss

GÖTEBORG. Guldläge – då är den klassiska guldpytten på väg i pannan.

Och Gun Nilsson, kvinnan bakom det hemliga receptet, är inbjuden till Kamratgården på lördag.

– Klart att hon ska komma, säger IFK Göteborgs kock Fredric Bergstrand.

Följ ämnen
Malmö FF

I dag nöter IFK Göteborgs spelare på detaljer i spelet inför mötet med Kalmar FF på lördag.

Även inne på Kamratgården pågår förberedelserna för fullt.

Försäljningschefen Jonas Henriksson är nedringd av personer som vill komma på matchen och i köket hackar kocken Fredric Bergstrand kött och lök.

Den klassiska guldpytten förbereds. Blir det guld för IFK Göteborg väntas 150 personer till Kamratgården.

– Själva pytten gör vi på fredag så den är klar på lördag. Om vi får servera mat på lördag så är det bara steka ägg och värma pytten, säger Fredric Bergstrand.

”Tagit över Guns recept”

Receptet har han fått ärva från Gun Nilsson som lagade pytten på 90-talet och Gun kommer på guldmiddagen.

– Jo, jag har tagit över Guns recept...Det är fortfarande hemligt. Men Gun kommer på lördag, det är klart att hon ska vara med, säger Fredric Bergstrand.

Om det inte blir guld - även om IFK Göteborg vinner sin match är de beroende av resultatet mellan Malmö FF och IFK Norrköping - så blir det ingen middag alls.

– Vi försökte köra en silvermiddag 2009. Nu har vi valt att inte ha det, alla ville bara därifrån senast. Man får respektera det. Och jag fokuserar inte så mycket på pytten heller, det blir en så stor besvikelse om det inte går att servera. Det ligger inte i våra händer, säger kocken.

Laddar med thaikyckling

Även på vägen fram mot avgörandet på lördag är det full fart i IFK-köket.

Spelarna har fått välja lunch dagen före match.

Det blir thaikyckling.

– Det är en favorit. Och sen äter de pasta på kvällen före match och på matchdagen så de tycker att det är skönt att slippa det ibland, säger Fredric Bergstrand.