Zidanes osannolika målfacit i nya rollen

Publicerad 2016-01-17

Tio mål på två matcher som tränare

Zinedine Zidane mår nog rätt bra vid sin nya sidlinje.

Dagens 5-1-seger innebär att Real Madrid har gjort tio mål på fransmannens två första matcher som tränare.

– Att göra fem mål två gånger är inte lätt. En fantastisk start, säger han.

Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane tog över Real Madrid efter att Rafael Benitez fick sparken för två veckor sedan.

Nu har 43-åringen fått se tio anledningar till att det kan börja pratas om en Zidane-effekt.

I fransmannens första match som Real Madrid-tränare spräckte Karim Benzema nollan mot Deportivo la Coruña efter 15 minuter och sedan stod Gareth Bale för ett hattrick innan Benzema satte slutresultatet 5-0.

Ronaldo med två snabba

I dagens hemmamatch mot Sporting Gijon ville laget – och dess stjärnor – inte vara sämre.

Gareth Bale gjorde första målet redan i den 7:e minuten. Två minuter senare gjorde Cristiano Ronaldo sitt första mål av två under matchens första 18 minuter.

När det andra kom hade Karim Benzema också sett till att få in sitt namn i målprotokollet, vilket innebar hela 4-0 till Real.

I slutet av halvleken bleväven Benzema tvåmålsskytt, när han satte hela 5-0 till hemmalaget.

– Vår första halvlek är helt fantastisk. Vi vill fortsätta att spela på den nivån, sa Zidane på presskonferensen efter matchen.

Den andra halvleken blev inte lika rolig, men matchen slutade med storseger, 5-1.

På minussidan tvingades Zidane byta ut två av sina stjärnor, Gareth Bale och Karim Benzema, på grund av skador.