Barças ras: tappade 2–0 på sista kvarten

Öppnar för Real och Atletico

Messi skruvade in en frispark, Rakitic tryckte in ett långskott.

Med en kvart kvar såg Barcelona ut att vinna bekvämt mot Deportivo La Coruna.

Sedan kom raset.

Barcelona verkade promenera hem en enkel seger på Camp Nou. Gästerna Deportivo La Coruna lånade knappt bollen i första halvlek, och trots att de höll ihop försvaret fanns det inget att göra när Leo Messi böjde in en frispark i minut 39.

En kvart in i andra halvlek bombade Ivan Rakitic in 2–0. Det verkade som att hemmalaget, som hade kryssat sina två senaste matcher, skulle vinna stort.

Atletico kan knappa in

Men Depor hade inte gett upp. I minut 77 reducerade Lucas Perez. Tio minuter senare spelade han fram Alex Bergantinos som kvitterade.

Matchen slutade 2–2, vilket öppnar för att Atletico (tre poäng bakom) och Real Madrid (fem poäng) knappar in på serieledarna i deras matcher mot Athletic Bilbao respektive Villareal.

För Barcelona väntar närmast klubblags-VM, där de på torsdag ska spela semifinal mot antingen mexikanska America eller kinesiska Guangzhou Evergrande.