I några minuter var Newcastle klart för Premier League nästa säsong.

Men sedan tappade ”Magpies” allt.

Samtidigt blev Leicester klart för PL kommande säsong.

– Det kommer att vara en av de där klassiska uppryckningarna som man kan se tillbaka på, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

I början av april såg det kört ut för Leicester – laget parkerade sist i Premier League. Det var inte mycket som talade för att Nigel Pearson skulle rädda kvar klubben.

Men ”The Foxes” har avslutat ligan briljant och efter 0-0 mot Sunderland är Leicester klart för Premier League nästa säsong.

– De lyckades hålla ihop gruppen när det såg som värst och mest hopplöst ut. Det var mer eller mindre kommunicerat att Nigel Pearson var sparkad, men sedan svängde det tillbaka på ett halvt dygn, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Första målet på 18 timmar

Newcastle, som hade nio matcher utan seger, såg ut att gå mot en fin lördag. Emmanuel Riviére gav laget ledningen i den första halvleken – hans första ligamål på drygt 18 timmars speltid.

När Tottenham tryckte in 1-0 mot Hull i den andra halvleken var ”Magpies” kontrakt säkrat. Men sedan förändrades allt.

Newcastle klappade igenom i andra halvlek.

Matt Phillips kvitterade i den 54:e minuten och Leroy Fer gav QPR ledningen i den 61:e minuten.

Ödesmatcher väntar

Newcastle jagade en kvittering, men orkade inte få in ett andra mål. Nu väntar West Ham på hemmaplan i den sista omgången.

Det är redan klart att QPR och Burnley åker ur Premier League den här säsongen. För Hull, som ligger under nedflyttningsstrecket, väntar Manchester United hemma. Där behövs tre poäng.

Sunderland behöver minst en poäng mot Arsenal eller Chelsea.