Inter håller undan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Säker seger mot Atalanta

Ingen Zlatan Ibrahimovic, men Inter hade ändå inga problem borta mot Atalanta. Det blev en säker 2–0-seger för mästarna som behåller kommandot i Serie A.

Pressen var stor på Inter inför matchen borta mot Atalanta. Romas seger på lördagen mot Genoa innebar att det bara skiljde en poäng upp till serieledarna. Inter var med andra ord i stort behov av en seger. Patrick Vieira kämpade in 1–0 efter 21 minuters spel och sedan kontrollerade laget matchen.

Inter avgjorde sedan definitivt med en kvart kvar att spela när Mario Balotelli fastställde slutresultatet till 2–0. Tack vare segern behåller Inter greppet om förstaplatsen. Zlatan Ibrahimovic saknades i dagens match, han vilade sitt onda knä.

Fiorentina gjorde samma sak som Inter, vann när det behövdes. 2–0 hemma mot Reggina gör att fjärdeplatsen är deras med fyra poäng till godo på jagande Milan.

Juventus hade chansen att mer eller mindre säkra tredjeplatsen. Men Palermo vann med 3–2 på Sicilien sedan Mattia Cassani drämt in segermålet med en mäktig havvolley med några minuter kvar. Palermo ledde med 2–0 (båda målen av Amauri), men Alessandro del Piero förde Juventus till 2–2 varpå han slog en frispark i stolpen.