Christian Traore nickade in 1–0 på hörna – men blev avblåst för ruff.

Där dog Hammarbys Uefacup-dröm.

– Det kändes som ett väldigt tveksamt domslut, säger Petter Andersson.

Christian Traore i kamp med Bragas målvakt.

Christian Traore nickade in en hörna i den 13:e minuten, men domaren dömde bort målet. Skotske domaren Iain Robertson menade att Traore gått för hårt åt en Braga-back. Hammarbysspelarna protesterade inte på plan, men efter matchen är fortfarande ingen som vet varför målet dömdes bort.

– Det kändes väldigt tveksamt. Det var inget gruff mot målvakten. Hade vi fått in ett mål där hade det sett ljust ut, säger Petter Andersson.

”Öppnade upp oss”

Även Hammarbys informationschef Urban Rybrink var kritisk till domar-insatsen efter matchen:

– Christian (Traore) upplever inte att han ruffade någon. Det var en märklig domarinsats. Bland annat dömde han för sex felaktiga inkast, säger han till Sportbladet.

Hammarby hade gått obesegrade genom hela Europaspelet. Men när allt skulle avgöras och miljonerna fördelas föll laget ihop i andra halvlek. Istället för Hammarbyledning fick Braga utdelningen direkt efter paus.

– Efter att de gjorde 1–0 öppnade vi upp oss, men det spelar egentligen ingen roll om det blev 1–0 eller

4–0, säger Petter Andersson, som trodde att hans två mål i första matchen skulle räcka för avancemang.

– Det känns bittert. Att vara så nära, men ändå så långt ifrån, säger Petter.