Higuain sköt Napoli till bortavinst

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2014-11-09

Målskytt i tre Serie A-matcher i rad inför dagen. Mot Fiorentina förlängde Gonzalo Higuain sviten och ledde sitt Napoli till tre nya poäng.

Senast lagen möttes var i finalen av Copa Italia i maj. Då vann Napoli med 3-1 och tog hem titeln.

När Fiorentina tog emot Napoli i söndagens Serie A-möte var det bortalaget som återigen dominerade matchbilden.

Gonzalo Higuain var på spelhumör och stod för ett flertal farligheter. I första halvlek letade sig ett skott in i mål men vinkades bort för offside. Dessutom bjöd han på ett lysande dribblingsnummer som var nära att reultera i ett ledningsmål efter drygt 25 minuter.

Argentinaren har hittat målformen på slutet och gjort mål i Napolis tre senaste ligamatcher.

Målskytt efter timmen

I denna match dröjde det till matchminut 62 innan han hittade nätet.

Efter ett inlägg från högerkanten tog bollen en olycklig studs på en försvarare och damp ned framför Higuains fötter. Argentinaren gjorde inga misstag och kunde noteras för sitt sjätte ligamål för säsongen.

Fiorentina spelade inte dåligt. Framförallt i andra halvlek spelade hemmalaget upp sig skapade en rad fina målchanser.

Mario Gomez byttes in och nickade i ribban, men det ville sig inte för Fiorentina denna afton.

Napoli klarade av hemmalagets slutforcering och kunde fira inför en frustrerad hemmapublik i Florens.

I och med segern har Napoli åtta ligamatcher i rad utan förlust. Därmed klättrar det formstarka laget upp på tredjeplats i tabellen.