Hjälte - halvminuten efter att han tappat luften

Pa Dibba frälste Sundsvall med sitt 2-0-mål.

Halvminuten tidigare hade han tappat luften.

– Jag blev armbågad rakt i solarplexus, säger anfallaren.

Sundsvall åkte på en rejäl käftsmäll borta mot Degerfors förra helgen: förlust med hela 1-4. Men hemma mot Värnamo fick man en snabb revansch. Mycket tack vare 26-årige Pa Dibba.

”Slog till mig”

I den 29:e minuten sprintade anfallaren ifrån bortaförsvaret så pass att Juan Robledo tvingades ta till ett fult medel för att stoppa honom.

Nämligen en armbåge.

– Ja, det blev en löpduell mellan mig och honom och han märkte väl att jag skulle hinna före. Då slog han till mig med armbågen rakt i solarplexus så att jag tappade luften, säger Pa Dibba.

Robledo klarade sig undan en varning - men på den efterföljande frispark höll Dibba sig framme och skarvade vidare Kevin Walkers lyftning fram till matchavgörande 2-0.

Hans tionde mål för säsongen.

– Det känns som jag är i bra form för tillfället. Jag hoppas att det fortsätter så här, säger Dibba.

Nyckelmatch

Oscar Johansson reducerade till 2-1 i inledningen av den andra halvleken men närmare än så kom inte Värnamo. Det innebär att Sundsvall - tillsammans med Hammarby - kopplar greppet om de två direktplatserna till Allsvenskan.

Härnäst för Giffarna väntar jagande Ljungskile.

– Det blir en viktig match, helt klart, säger Dibba.