Succéinhopp - hjälte efter två minuter

Publicerad 2017-05-20

Inbytt och hjälte.

Gian-Luca Waldschmidt – där har ni hjälten som gör att klockan på Volkparkstadion fortsätter att ticka.

Den 21-årige anfallaren nickade in 2–1 till Hamburg i ödesmatchen mot Wolfsburg.

Den vinsten innebär att Hamburg är kvar i bundesliga.

Albin Ekdal var tillbaka från start för Hamburg. Men han fick inte jubla först.

I den 23:e minuten ordnade Robin Knoche 1–0 till Wolfsburg. Ett mål som gav bortalaget rejält med andrum. Men bara i nio minuter.

Filip Kostic kvitterade till 1–1 för Hamburg.

Hemmalaget behövde ytterligare ett mål för att få ett nytt kontrakt till bundesliga nästa säsong. Men Hamburg hade svårt med Wolfsburg, det var bortalaget som kändes närmast ett segermål.

Nätade efter två minuter

Men hjälten fanns i hemmalaget.

Gian-Luca Waldschmidt gjorde ett succéinhopp. Han byttes in i den 86:e minuten istället för målskytten Kostic. I minut 88 höll han sig framme och nickade in segermålet 2–1.

Segern innebär att Hamburg stannar kvar i bundesliga. Det är enda laget som aldrig har åkt ur tyska högstaligan, så klockan kommer fortsätta ticka på Volkparkstadion.

I Hamburg finns även förre AIK-spelaren Nabil Bahoui.

För Wolfsburg väntar kvalspel för att stanna kvar i bundesliga.