John Guidetti blev målskytt.

Men ”MSN” stod för underhållningen på Camp Nou.

– Vi vill inte bara vinna när vi spelar. Vi vill ha roligt också, säger tränaren Luis Enrique.

John Guidetti skrev historia på söndagen.

Strax före paus tryckte han in 1-1 från straffpunkten och blev därmed den första svenska spelaren att göra mål mot Barcelona, på Camp Nou, i en La Liga-match, uppger Infostrada.

Om målet hade någon betydelse?

Icke.

Barcelonas ”MSN” hade andra planer.

Lionel Messi hade redan gjort ett mål, till 1-0, hans 299:e i La Liga, när han i den 59:e minuten spelade fram Luis Suárez till 2-1 via en magnifik chipp.

Och det var bara början.

”Kom igen!”

I den 75:e minuten stötte Suárez in sitt andra för kvällen efter magnifikt förarbete av – just det – Messi och Neymar.

Messi fick sedan fick chansen att göra sitt 300:e mål i La Liga. Han lade upp bollen på straffpunkten – men valde att passa i stället för att gå på eget avslut. Passningen må ha varit ämnad för Neymar men det var Suárez som roffade åt sig bollen och tryckte in sitt tredje för kvällen.

Men efteråt restes frågetecken kring hururiva målet borde ha godkänts eller inte. Detta eftersom Suárez kan ha påbörjat sin löpning in i straffområdet före bollen börjat rulla framåt. Samtidigt höjs röster om att straffkuppen var respektlös mot Celta Vigo – något som får Barcelonas vice-president Jordi Mestre att rasa.

– Ska folk börja prata om att det var respektlöst? Kom igen!, säger han.

”Vill ha roligt”

Ivan Rakitic satte 5-1 i den 84:e minuten och på tilläggstid fick även Neymar – matchens kanske bästa spelare – skriva in sig i målprotokollet.

Assist på de två sista målen?

Luis Suárez.

– Det är aldrig lätt att möta Celta Vigo men i andra halvlek spelar vi helt otroligt. Och det är vår filosofi. Vi vill inte bara vinna matcherna, vi vill ha roligt också, säger tränaren Luis Enrique.